Liiketoiminta

8 vinkkiä työntekijöiden johtamiseen

Posted by Nemi Jaxx

Kuva: Shutterstock https://www.shutterstock.com/fi/image-photo/general-manager-presenting-envelope-premium-bonus-712765798

Yritykset palkkaavat johtajia auttamaan niitä organisaatioidensa johtamisessa. Johtajat toimivat siltana yrityksen johdon ja sen työntekijöiden välillä. Tehokkaat johtajat seuraavat budjetteja, yritysten toimintaa ja pitävät sijoittajat tietoisina mahdollisista ongelmista. Pätevän johtajan on osattava kommunikoida ja kunnioittaa kaikkia työntekijöitä.

Johtajan vastuulla on pitää tiimi tuottavana ja tyytyväisenä. Pätevät johtajat löytävät myös tapoja olla vuorovaikutuksessa tiiminsä kanssa, esimerkiksi kokousten kautta.

  1. Avoin viestintä

Kehitä avointa viestintäkulttuuria johtajana. Tehokkaat johtajat antavat työntekijöidensä kommunikoida kaikista asioista keskenään. Jotkut tiimisi jäsenistä saattavat kuitenkin vastustaa keskusteluja. Siksi kannattaa tarjota tiimisi jäsenille erilaisia ​​tapoja kommunikoida. Anna työntekijöidesi lähettää sinulle sähköpostia tai viestejä puhelimitse, jos he eivät halua keskustella joistain asioista kasvokkain.

Monet menestyneet yritykset, kuten Facebook, Tesla ja casino.netbet.fi kannustavat työntekijöitään olemaan avoimia. Ehkä sinunkin organisaatiosi kannattaisi toimia näin?

  1. Säännölliset tapaamiset

Pidä ryhmätapaamisia työntekijöidesi kanssa. Sinun tulisi pitää kokouksia säännöllisesti, esimerkiksi joka perjantai. Ennen varsinaisen kokouksen pitämistä kannattaa kuitenkin laatia esityslista työntekijätiimillesi. Ennen kuin luot esityslistan kannattaa myös miettiä mahdollisia keskustelunaiheita kokousta varten. Muista kuitenkin, että kokouksen tulisi keskittyä yrityksesi kannalta olennaisiin kysymyksiin.

  1. Opi tuntemaan työntekijäsi

Opi jokaisen tiimin jäsenesi työskentelytyyli. Tehokkaat johtajat tunnistavat kuinka heidän tiiminjäsenensä työskentelevät. Jotkut tiimin jäsenet haluavat esimerkiksi aina delegoida asioita muille.

Muut tiimisi jäsenet saattavat olla parempia johtamisessa. Kun sinulla on mahdollisuus, kannattaa sovittaa tehtävät työntekijöidesi yksilöllisiin työskentelytyyleihin. Näin tiimisi jäsenet voivat keskittyä niihin asioihin, joista he pitävät, ja teet samalla työntekijöistäsi tuotteliaampia.

  1. Tee työympäristöstäsi osallistava

Anna jokaisen tiimin jäsenen osallistua. Hyvät johtajat varmistavat, että kaikki ihmiset saavat äänensä kuuluviin. Älä siis sulje ketään pois keskusteluista ja anna kaikkien työntekijöidesi vaikuttaa.

Jokaisen työntekijäsi on tunnettava pystyvänsä osallistua yrityksesi tavoitteiden ajamiseen. Kun joku tiimisi jäsen tekee positiivisen vaikutukseen yritykseesi, keskustele tästä seuraavan kokouksen aikana. Tiimin työntekijöiden hyvän työn tunnustaminen auttaa tuottavan työympäristön ylläpitämisessä.

  1. Kannusta työntekijöitäsi viestimään keskenään

Anna työntekijätiimisi jäsenille tapoja kommunikoida keskenään. Johtajana sinun on hyvä myös selittää työntekijöillesi, miksi ryhmän jäsenten välisellä viestinnällä on suuri merkitys. Tiimiviestintä auttaa sinua johtajana tunnistamaan monia työhön liittyviä ongelmia.

Järjestetyt työntekijätapaamiset tarjoavat lopulta ratkaisut näille ongelmille. Kiireiset toimistot voivat käyttää sähköposteja kommunikoinnissa työpäivän aikana. Työntekijäsi voivat sitten lähettää sinulle kopioita näistä viesteistä ajan säästämiseksi.

  1. Seuraa tiimisi ja yksilöiden suoriutumista

Seuraa tiimisi suoriutumista. Jos sinulla on huonosti suoriutuvia tiimin jäseniä, voit tavata heidät yksityisesti ja keskustella heidän kanssansa heidän suoriutumisestaan. Tätä varten kannattaa sopia jokin säännöllinen aika, joka sopii kaikille.

Esimerkiksi jokin hyvin järjestetty ja tuottava tiimi saattaa tarvita kuukausittaista seurantaa. Kerro tiimisi jäsenille kirjallisesti näistä työntekijöihin seurantaan liittyvistä kysymyksistä.

  1. Järjestä aikaa työntekijöitäsi varten

Johtajuus on ennen kaikkea ihmistyötä. Kun työntekijän on puhuttava kanssasi – syystä riippumatta – varmista, että varaat riittävästi aikaa siihen. Aseta työsi hetkeksi sivuun, siirrä älypuhelin syrjään ja keskity eteenpäin seisovaan henkilöön. Kuuntelemalla työntekijöitäsi ja ottamalla heidän palautettansa vastaan teet työntekijöistäsi uskollisempia ja energisempiä, mikä tekee työpaikkakulttuuristasi terveemmän.

  1. Älä ota johtamista liian vakavasti

Kuva: Unsplash https://unsplash.com/photos/nMffL1zjbw4

Yrityksen johtaminen on epäilemättä vakavaa toimintaa. Tuotteet ja palvelut on myytävä ja toimitettava, ja rahaa on tehtävä. Näiden vastuiden vakavuudesta huolimatta menestyvät johtajat tekevät organisaatioistaan ​​hauskoja työpaikkoja. Tämä johtuu siitä, että yritykset, jotka kannustavat työntekijöitään pitämään enemmän hauskaa töissä, saavat uskollisemman ja energisemmän työvoiman.

Yhteenveto

Muiden ihmisten johtaminen ei ole ikinä helppoa. Hyödyntämällä näitä vinkkejä voit kuitenkin tehdä johtamistyylistäsi tehokkaamman ja saamaan alaisistasi uskollisempia ja innokkaampia työntekijöitä.

Mitä mieltä olet tämän artikkelin vinkeistä? Jätä kommentti alle ja kerro toimituksellemme! Kannattaa myös tutustua sivustomme muuhun sisältöön.

Related Post