Teknologia

Kuinka valita tallelokero

Posted by Nemi Jaxx

Tallelokero on pieni lokero, johon voi turvallisesti ja helposti tallettaa arvo-esineitä, dokumentteja ja omaisuutta. Perinteisesti tallelokeroita on ollut pankeissa, joissa lokerot on sijoitettu niiden holveihin ja asiakas on maksua vastaan voinut tallettaa lokeroon haluamaansa arvo-omaisuutta. Monelle tallelokero saattaa olla tuttu myös hotelleista, joissa on huoneissa pieni lokero, jossa voi säilyttää arvotavaroita loman aikana. Markkinoilla on myynnissä monenlaisia tallelokeroita, ja toisinaan niistä kuulee myös käytettävän termiä turvalokero. Tarjolla on hintaluokassaan edullisempia lokeroita kuten myös kalliimpia vaihtoehtoja. Yhtä kaikki, lokeron valitsemisessa kannattaa pitää mielessä muutama seikka, joiden avulla oikeanlaisen lokeron hankinta voi olla helpompaa.

Kuten kassakaapinkin valinnassa, ratkaisevaa on miettiä, mitä haluat lokerossa säilyttää, mihin lokeron haluaa sijoittaa ja minkälainen suojaustaso siinä tulisi olla. Lokero voi olla suojattu murtoa vastaan mutta markkinoilla on myös palosuojattuja lokeroita, jotka suojaavat omaisuutta tulipalolta. Lokeroiden suojaustasoja on erilaisia ja yleensä lokeron hinta korreloi suojaustason kanssa; mitä kalliimpi lokero, sen parempi suojaustaso siinä on. Se, minkälaista omaisuutta haluat lokerossa säilyttää, ratkaisee lokeron koon: jos tarvitset lokeron korujen tai dokumentin säilytykseen, pienempi lokero on varmasti riittävä, mutta jos taas haluat säilyttää siinä isompia arvo-esineitä, kannattaa valita isompi kaappi. 

Lokeron valinnassa voi myös pohtia omia mieltymyksiään esimerkiksi sen suhteen, miten sen haluaa istuvan sisustukseen. Kuten niin monissa muissakin asioissa, lokeroita on saatavilla myös niin sanottuina ylellisinä versioina, jolloin lokeron viimeistely tai toiminnat on toteutettu tavanomaista ylellisemmin. 

Yksi valintaan vaikuttavista kriteereistä on myös tallelokeron lukitusmekanismi. Arvostatko perinteisempää avaimella lukittavaa lokeroa vai haluatko, että lokero on lukittavissa biometrisen lukon avulla? Niissä lokeroissa, joissa lukitus on toteutettu biometrisen lukon avulla, lokeron avaamiseen tarvitaan esimerkiksi sormenjälki. Tarjolla on myös elektronisen lukon avulla lukittavia lokeroita, jolloin lokero lukitaan numerojärjestelmän avulla. 

Ennen kuin hankit lokeron, pohdi siis, mitä haluat siinä säilyttää, minkälainen suojaustaso on sinulle riittävä, miten haluat sen lukittavan ja toivotko lokerolta myös esteettisyyttä, jolloin niin sanotut ylellisemmät lokerot voivat olla sinulle oikea valinta.

Related Post