Teknologia

Uuden Wi-Fi-reitittimen käytön aloittaminen

Posted by Nemi Jaxx

Wi-Fi on halutuin tapa saada Internet-yhteys. Koska Wi-Fi tarjoaa lukemattomia etuja, kotitalous-, kauppa- ja teollisuusasennusten ihmiset mieluummin asentavat Wi-Fi-reitittimen. Mutta toisinaan aloittelijan on usein vaikeaa asentaa ja käyttää uutta Wi-Fi-reititintä. Siksi, jos olet avuton samasta, älä unohda noudattaa alla mainittuja ohjeita uuden Wi-Fi-reitittimen käynnistämiseksi.

Vaihe 1: Yhdistä Wi-Fi-reititin kannettavaan tietokoneeseen tai työpöydälle ja modeemiin

Ensimmäinen asia, joka sinun on tehtävä, on kytkeä modeemi WAN (Wide) -porttiin Ethernet-kaapelin avulla. Reitittimessä on 5 Ethernet-porttia, joista 4 ovat LAN-portteja ja yksi on WAN-portti. Ne on värjätty eri tavalla ja ne sijaitsevat etäisyydellä niistä, jotta niiden erottaminen on helppoa. Tämä portti on tarkoitettu reitittimen ja modeemin yhdistämiseen. Sinun on kytkettävä Ethernet-kaapeli modeemiin ja reitittimen WAN-porttiin, minkä jälkeen toinen Ethernet-kaapeli on kytkettävä lähiverkkoon. Kytke nyt reitittimen virtalähde seinälle.

Vaihe 2: Asetussivu

Kun reititin on käynnistynyt, yhdistä kannettava tietokone lähiverkkoon ja Internetiin tehtäväpalkin avulla kuvakkeiden, kuten verkkoyhteyden (ikkunoissa), kautta. Siirry sitten asetussivulle määrittääksesi reitittimen asetukset, mikä voidaan tehdä kirjoittamalla ”192.168.1.1” osoitepalkkiin. Vaikka se voi vaihdella, se toimii melkein kaikissa tapauksissa.

Vaihe 3: Käyttäjätunnus ja salasana

Nyt sinun on luotava käyttäjänimi ja salasana reitittimen turvallisuuden ylläpitämiseksi. Joidenkin reitittimien tarroissa voi olla oletus käyttäjänimi ja salasana, joita voidaan käyttää heille ensimmäistä kertaa ja joita voidaan sitten muuttaa myöhemmin. Pidä oletustapauksessa reitittimen nollauspainiketta vähintään 30 sekuntia ja odota sitten sen lepoa. Tänä aikana se käyttää oletusasetuksia, ja saat pääsyn järjestelmänvalvojapaneeliin.

Vaihe 4: Langattoman verkon luominen.

Etsi asetusvaihtoehdosta Langaton, Radio tai Wi-Fi-toiminto ja napsauta jompaakumpaa näistä. Valitse SSID ja valitse verkon nimi. Seuraava askel on ‘turvallisuus’. Siirry WPA2-suojaukseen välttääksesi pääsy verkkoosi ja luo verkon vahva salasana, jonka pitäisi olla erilainen kuin järjestelmänvalvojan salasana ja käyttäjänimi.

Vaihe 5: valmis menemään!

Nyt reititin on asetettu käytettäväksi. Yhdistä matkapuhelimet, kannettavat tietokoneet ja surffaa Internetissä. Asetuksissa voidaan tehdä lisää määrityksiä mukauttaaksesi kokemuksiasi ja reitittimen käyttöä. Varmista, että olet täysin perehtynyt heihin ennen kuin valitset heidät sekaannusten ja ongelmien välttämiseksi. Yllä mainitut kokoonpanot ovat vakiokokoonpanoja, jotka toimivat kaikissa tilanteissa ja sopivat jokaisen käyttäjän tarpeisiin. Aseta reitittimessäsi Wi-Fi-yhteys laitteiden yhdistämiseen Internetiin ja aloittaa matkasi Internetissä surffailun maailmassa.

Related Post