Teknologia

Miten matkapuhelimet tulevat muuttumaan 10 vuodessa?

Posted by Nemi Jaxx

Nykyajan matkapuhelimet eivät ole enää matkapuhelimia. Ne ovat jo nyt superälypuhelimia, joilla voi tehdä lähes kaiken muutamassa sekunnissa.

Älypuhelimet ovat jokseenkin massiivinen lisä elämäämme, jota emme koskaan uskonut tarvitsevamme. Kun eri yritykset tuovat jatkuvasti maailmanlaajuisille markkinoille uusia malleja, kokoja ja teknologiaa, näiden laitteiden suorituskyvyn kehitykselle ei ole kirjaimellisesti mitään rajoja.

Anturitekniikka, liitettävyys, useiden laajakulma-, zoom- ja prime-objektiivikameroiden käyttöönotto, erilaiset kosketusnäyttökäyttöliittymät, kasvojentunnistus ja sormenjälkitunnistimet ovat kehittyneet. Näiden laitteiden mahdollisuudet ovat rajattomat.

Se, mikä alkoi yksinkertaisuudesta ja ajatuksesta varmistaa, että ihmiset pysyvät yhteydessä toisiinsa ilman ongelmia tai vaikeuksia, on nyt muuttanut suuren yleisön suhtautumista puhelimiin.

Älypuhelinten sisä- ja ulkopuolet ovat nyt eri tasolla. Eri yritykset tuovat päivittäin markkinoille uusia teknologioita ja julkaisevat omia versioitaan siitä, millainen älypuhelimen pitäisi heidän mielestään olla.

Ei ihme, että tekniikan asiantuntijat spekuloivat ja kuvittelevat millaisia matkapuhelimet tulevat olemaan lähivuosina ja miten ne saattavat muuttaa meitä ja elämäämme helpottamalla tai vaikeuttamalla sitä. Tämä on hyvin samanlainen ilmiö kuin kryptovaluuttojen nousu noin kymmenen vuotta sitten. Sen ympärillä on nähty paljon spekulointia, ja sen kehittymistä näiden vuosien aikana voidaan verrata älypuhelinten ja niiden avulla tehtävien asioiden kehitykseen.

Kymmenen vuotta sitten et voinut edes kuvitella, että voisit seurata kuntoilurutiinejasi kännykälläsi, mutta nyt se on mahdollista!

Rehellisesti sanottuna kysymys on siitä, onko kehityksestä meille hyötyä vai haittaa, mutta voimme spekuloida sillä, miten matkapuhelimet todennäköisesti muuttuvat seuraavien 10 vuoden aikana. Aloitetaan!

Lataaminen ilman laturia

Kukaan meistä ei pidä ajatuksesta, että lataamme puhelintamme tuntikausia ja odotamme toimettomina tekemättä mitään, kunnes se on valmis käytettäväksi uudelleen. Kun lataamisessa kestää niin kauan ja kun siihen liittyy lisähaitta, joka liittyy matkapuhelinten käyttämiseen latauksen aikana, ei ole ihme, että ihmiset ovat valittaneet matkapuhelinten akkujen lyhyistä kestoajoista.

Vaikka yritykset ovat yrittäneet lisätä akun kestoa jokaisen uuden mallin yhteydessä, kehittyneemmät prosessorit kuluttavat samalla enemmän matkapuhelinten akkujen virtaa. Yritykset ja valmistajat ovat yrittäneet ratkaista tätä ongelmaa kokeilemalla uusia ja kehittyneempiä ratkaisuja, joiden avulla voit ladata puhelimesi tien päällä.

On olemassa joitakin edistysaskeleita, joiden avulla valmistajat voivat tarjota laitteisiinsa langattoman latauksen, mutta niistä löytyy edelleen latausportit. On ennustettu, että muutamien vuosien kuluttua latausportteja ei enää ole, tulevaisuuden laturit ovat langattomia ja ne lataavat puhelimia paljon nykyistä nopeammin.

Lisätty todellisuus on osa tulevaisuutta

Insinöörit ja muut tekniikan ihmiset työskentelevät koneoppimisen ja tekoälyn parissa viedäkseen matkapuhelimet seuraavalle tasolle tuomalla lisätyn todellisuuden älypuhelimiin lähitulevaisuudessa. Lisätty todellisuus on vasta tulossa aloille, kuten vähittäiskauppaan, terveydenhuoltoon ja jopa teknologiamaailmaan. Se on kuitenkin jo osa pelien maailmaa, ja jatkaa menestyksekästä tunkeutumistaan pelialalle.

Eri matkapuhelinyhtiöt ovat nyt julkaisseet AR-työkalupaketteja matkapuhelimien sovelluskehitystä varten. Näiden työkalupakettien avulla matkapuhelinkehittäjät ovat voineet käyttää liiketunnistimia ja älypuhelinten kameroita luodakseen perustan sovelluksille, jotka voivat tarjota kameran kautta älykkään live-näkymän. Käyttäjä voi seurata näkymiä ympäriinsä fantastisella tarkkuudella.

Seuraavina vuosina voimme siis nähdä matkapuhelinkameroidemme ottavan kuvia ja heijastavan niitä reaalimaailmaan. Voi kuitenkin kestää vielä vuosia ennen kuin teknologia saadaan riittävän edulliseksi kaikille tavallisille käyttäjille.

Virtuaalisten avustajien ja bottien lisääntynyt käyttö

On mahdollista, että tulevaisuudessa matkapuhelimissa on koko laitteen kokoinen näyttö, jossa ei ole painikkeita ja joka on sijoitettu matkapuhelimen etu- ja takapuolelle sekä jopa sen sivuille, ja painikkeiden ajatus poistuu.

Virtuaaliavustajien ja -bottien käyttöönoton myötä puhelimessa ja eri sovelluksissa navigoiminen helpottuu. Ne auttavat sinua muokkaamaan kotinäyttöjäsi haluamallasi tavalla, mikä auttaa avustajia muuttumaan älykkäämmiksi ja intuitiivisemmiksi. Kun mukaan lisätään vielä koneoppiminen, matkapuhelimet tulevat tunnistamaan vain tietyn käyttäjän kuvioita ja liikkeitä.

Parempi saavutettavuus Internetin kautta

Voimme varmasti odottaa, että uusin teknologia on entistä helpommin saatavilla matkapuhelimien kautta. Olemme jo nähneet valtavaa kasvua tällä saralla, kun internet on tehnyt elämästä helpompaa yhdistämällä puhelimemme uusimpiin teknologioihin.

Lisääntynyt kestävyys ja joustavuus

Yksi seuraavista suurista muutoksista, joita voimme varmasti odottaa, ovat joustavat näytöt. Matkapuhelimia on jo nyt hyvin vaikea rikkoa, sillä laitteiden joustavuus ja kestävyys ovat lisääntyneet.

Matkapuhelinyhtiöt tekevät erilaisia kokeiluja ja miettivät, miten ne voivat vahvistaa matkapuhelimen näytön lasia. Taitettavista puhelimista on ollut hypeä markkinoilla viime vuosina, eikä olekaan ihme, jos niistä tulee arkipäivää noin kymmenen vuoden sisällä. Voit venyttää ja taittaa puhelintasi, mutta se ei katkea ainakaan helposti.

Muuttuvat värit

Tällä hetkellä yksi matkapuhelinmalli tulee markkinoille useissa eri väreissä, ja me valitsemme yhden niistä makumme mukaan. Uskotaan, että väri ei ole ongelma tulevaisuudessa markkinoille tulevissa matkapuhelimissa.

Ne tullaan valmistamaan läpinäkyvästä lasin kaltaisesta materiaalista, ja niillä on kyky absorboida valoa. Laitteiden takaosassa tulee olemaan led-valo, ja voit vaihtaa puhelimen väriä sen asetuksista.

Keskeinen sisältö

Tapa, jolla olemme vuorovaikutuksessa matkapuhelinten kanssa nykyään, muuttuu seuraavan 10 vuoden aikana radikaalisti parempaan suuntaan!

Related Post