Autoteollisuus

Miten sähköautot muuttavat autoteollisuutta vuonna 2021?

Posted by Nemi Jaxx

Sähköautojen sanotaan olevan tulevaisuutta. Ne ovat tehokkaampia, ne eivät tuhlaa arvokasta energiaa ja niitä on helpompi huoltaa. Vaikka meillä on tapana puhua sähköautoista kuin ne olisivat suosittuja vasta vuosien päästä, tosiasia on että tulevaisuus on jo täällä. Autoteollisuus muuttuu parhaillaan kovaa vauhtia, ja kaikki tämä on sähköautojen ansiota. Vuodesta 2021 pitäisi tulla jännittävä vuosi tälle alalle niin tekniikan ja uusien mallien kuin hintojen kehityksenkin osalta.

Halvempi huolto

Jokainen fossiilisilla polttoaineilla toimivan auton omistaja voi kertoa, kuinka kallista sen pitäminen kunnossa ja käynnissä on. Polttoaineiden hinnat nousevat jatkuvasti, eikä niiden mukana pysyminen ole helppoa. Sähköautot ovat erilaisia siinä mielessä, että niiden lataaminen on paljon halvempaa.

Tällä hetkellä sähköautot saattavat olla kallis hankinta, mutta pitkällä aikavälillä se kannattaa varmasti. Fossiilisia polttoaineita käyttävään autoon kuluu aluksi vähemmän rahaa, mutta bensiinin hinta on nykyään tähtitieteellinen. Sähköautot muuttavat tapaa jolla suhtaudumme polttoaineeseen, ja ne todistavat että sinun ei tarvitse käyttää puolta palkastasi vain päästäksesi pisteestä A pisteeseen B.

Akku

Me kaikki tiedämme jotain akkuteknologiasta, jota hyödynnetään jokaisessa sähköautossa. Se että akut toimivat, ei kuitenkaan tarkoita, että alan kehitys olisi päättynyt. Vuonna 2021 puhutaan muun muassa siitä, että auton akkuja valmistetaan halvemmalla vaikka niiden ominaisuudet kehittyvät edelleen.

Vaikka ei ole mikään yllätys että puhumme litiumioniakkujen katodeista, se on yllättävää kun sanomme, että kyseessä on täysin uusi idea. Itse asiassa tällainen kehitys voisi tehdä sähköautoista bensiiniautoja halvempia jo ensi vuosikymmenellä.

Valitettavasti emme voi odottaa valtavaa hinnanmuutosta vielä vuonna 2021, mutta on erittäin tärkeää että näitä keskusteluja käydään. Tämä vuosi on vasta alkua sähköautojen yleistymiselle ja hintojen kohtuullistamiselle.

Viihde

Sähköautot muuttavat alaa myös hieman eri tavalla kuin luulisi. Tähän asti autoja on käytetty vain kuljetukseen, ja jos halusit viihdyttää itseäsi matkan aikana, sinun oli tuotava oma viihde mukanasi.

Kaikki tämä on nyt muuttumassa, sillä yhä useammissa sähköautoissa on omat viihdejärjestelmänsä. Jos valmistajat haluavat voittaa kilpailun, niiden on tarjottava potentiaalisille asiakkaille ainutlaatuisia ominaisuuksia. Autot voidaan nykyään yhdistää internetiin, niihin voidaan liittää puettavaa teknologiaa ja älypuhelimia, ja joissakin autoissa on jopa omat pelijärjestelmät.

Ei pidä unohtaa, että useimmissa sähköautoissa voi nykyään katsella suosikkiohjelmia myös televisiosta. Fossiilisilla polttoaineilla kulkevissa autoissa ei voida tehdä mitään tällaista, koska sen hinta nousisi yksinkertaisesti liian korkeaksi. Jos auto on edullinen ja hauska, on helppo ymmärtää miksi sähköautot muuttavat autoteollisuutta viihteen osalta. Vuonna 2021 tulemme näkemään monia uusia sähköautomalleja, joista löytyy tällainen autoon integroitu viihdejärjestelmä.

Ympäristöstä huolehtiminen

Ei ole mikään uutinen, että autoteollisuus on yksi suurimmista ympäristöhaitoista. Fossiiliset polttoaineet ovat haitallisia ilmastonmuutoksen kannalta, ja siksi tarvitaan sähköautoja. Näiden uusien ajoneuvojen myötä ilmastonmuutoksen torjunta saattaa alkaa nopeutumaan.

Yhä useammat valmistajat ovat tietoisia vaikutuksestaan maailmaan. He haluavat auttaa maailmaa siirtymään sähköautoteknologiaan ja pienentämään niin paikallista kuin myös globaalia hiilijalanjälkeä. Ei siis mikään ihme, että sähköautoista tulee vuosi vuodelta yhä suositumpia myös vanhojen automerkkien keskuudessa.

Yritykset tarjoavat asiakkaille tarjouksia, joista he eivät voi kieltäytyä. Vuonna 2021 tullaan näkemään paljon uusia sähköautomalleja, joissa on kaikki keskivertokäyttäjän kaipaamat ominaisuudet. Lisäksi sähköautot muuttavat tapaa, jolla suhtaudumme liikenteeseen ja luontoon. Ne ovat todiste siitä, että voimme saada jotain hyvää, tehokasta ja edullista samaan aikaan.

Lisää työpaikkoja

Koska sähköautoja on vaikeampi valmistaa ja koska niihin liittyy kehittyneempää teknologiaa, valmistusprosessiin tarvitaan enemmän ihmisiä ja erilaisia asiantuntijoita. Toisin sanoen sähköautot luovat ihmisille lisää työpaikkoja.

Kaikki alan sektorit tarvitsevat erilaisia asiantuntijoita. Kehittyneisiin akkuihin, tutkimukseen ja kehitykseen sekä valmistukseen tarvitaan enemmän asiantuntijoita kuin koskaan aiemmin. Jos otamme huomioon sähköajoneuvojen viihdeaspektin, voimme huomata että myös ohjelmistokehittäjiä tarvitaan.

Toinen mielenkiintoinen asia on se, että tulevaisuudessa tulemme näkemään erityisesti sähköautoja varten rakennettuja ja suunniteltuja moottoriteitä. Kehitys on kuitenkin aloitettava jostain. Tämä tarkoittaa sitä, että myös teiden suunnitteluprosessiin osallistuu enemmän ihmisiä. Prosessissa on mietittävä logistiikkaa ja käytännöllisyyttä sekä sitä, miten tiet saadaan toimimaan ongelmitta.

Emme voi myöskään unohtaa näiden erityisten teiden rakentamista. Jos sähköajoneuvoihin halutaan siirtyä kokonaan, niitä varten on oltava valtateitä ja pienempiä teitä kaikkialla. Tämä tarkoittaa, että tuhannet ihmiset ympäri maailmaa saavat turvallisen työpaikan pitkäksi aikaa. Sähköautoteollisuus on matkalla kohti vahvempaa tulevaisuutta josta kaikki hyötyvät, ja vuosi 2021 on sille vasta alkua.

Johtopäätökset

Edellä esitetyt muutokset ovat erittäin jännittäviä. Ala kehittyy aivan silmiemme edessä, ja meillä on ainutlaatuinen tilaisuus vaikuttaa tähän kehitykseen. Mitä useammat ihmiset ilmaisevat kiinnostuksensa sähköautoja kohtaan, sitä nopeammin ne tulevat saataville. Tämä voi mullistaa kaiken mitä tiedämme auton käyttämisestä, mutta myös muuttaa polttoaineen käyttötapamme ja vähentää ympäristölle aiheuttamiamme haittoja. Kaiken kaikkiaan sähköautot ovat jo vakiintunutta tekniikkaa, ja niiden tulevaisuus vaikuttaa todella valoisalta. Olemme muutoksen porteilla.

Related Post